Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát a Cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék kategóriák

A rejtelmes tapétaajtó

A beltéri ajtók világa ma már igen változatos: rengeteg lehetőség van arra, hogy mindenki a számára leginkább megfelelő ajtót megtalálja otthona helyiségeihez. Létezik egy igazán egyszerű és kifinomult, közkedvelt megoldás: a nyíló tapétaajtó. 

Hogyan épül fel?

A falsíkba záródó, tapétázható felületű “rejtett” ajtók tokborítása és profilzárói nem láthatók, a falba épített alumínium tokszerkezet kívülről láthatatlan. A beépítést követően nincs kiemelkedő keret, és az ajtó a fallal egy síkba kerül, csak az ajtólap kontúrja látható.

A falsíkhoz képest nyílhatnak akár befelé, akár kifelé. Csukott állapotban pedig maximálisan belesimulnak a környezetükbe.

Mitől tapéta?

Az ajtólap — típustól függően —  alapozó festéssel ellátott, könnyített, méhsejtbetétes szerkezetből épül fel. Az előkészített felület, festhető, dekorozható, tapétázható.

Rejt vagy kiemel?

A kérdésre a válasz attól függ, hogy a tapétaajtó a fallal megegyező vagy attól eltérő színű, felületű?
Ha a két felület megegyezik, akkor az ajtó a fallal szinte egybeolvad, így teremtve abszolút folytonosságot a térben. Ez igazán diszkrét megoldás lehet a minimalista irányvonal kedvelőinek.
Amennyiben eltérő felületű vagy színű az ajtó és a fal, akkor — az egy síkban záródás miatt — egyszerre harmonizálnak is a felületek, de közben megtörik a fal egyhangúságát.  Ezt a merész megjelenést a kísérletező, bátor megoldásokat kedvelőknek ajánljuk.

Eclisse40: a tapétaajtó továbbgondolása….

Az Eclisse tapétaajtó kollekciójának fejlesztésénél a tokok eltüntetése után újra felfedezték az ajtókeretet, immár a falon kívülre helyezve. A múltból származó inspiráció nyomán így vált a szerkezeti elem design elemmé.

Míg a fal egyik oldalán a falsíkba süllyesztett ajtó eleganciát és diszkréciót biztosít, a másik oldalon egy 40 fokban megtört felülettel egy új formát ölt a nyílászáró.

       

 

Tartalomhoz tartozó címkék: ajtó Szakmai cikkek