Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát a Cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. Rendben!
Termékek Menü

Gyakori kérdések


Milyen alkatrészeket tartalmaz a kilincsgarnitúra?

Kör-, illetve négyzetrozettás kilincsgarnitúrák esetén: 2 db kilincsszárat, 1 db kilincstengelyt, 2 db felső rozettát alaplappal, 2 db BB, PZ vagy WC kivitelű alsó rozettát, rozetták rögzítéséhez szükséges csavarok.

Hosszúcímes kilincsgarnitúrák esetén: 2 db kilincsszárat, 1 db kilincstengelyt, 2 db kilincscímet opcionálisan választott BB, PZ vagy WC lyukasztással.


Mi az a BB PZ WC rozetta?

BB alsó rozetta:
A beltéri ajtók alap esetben ezzel a zárral rendelkeznek. Ez az ún. normál, szakállas kulccsal működő zártest. Ideális választás normál szobaajtókhoz, mint például nappali, gyerekszoba, előszoba, hálószoba.

PZ alsó rozetta:
A beltéri ajtóknál gyakran alkalmazott zár opció, amikor egy zárbetét (cilinderbetét) segítségével zárhatóvá válik az ajtó. Zárható helyiségek kialakításához ajánljuk, például irodákhoz, dolgozószobához, raktárhoz.

WC alsó rozetta:
Fürdőszobák és toalettek ajtaján alkalmazott zárási lehetőség. Könnyen zárható helyiségek kialakításához ajánljuk, például fürdőszobához, mellékhelyiségekhez.


Milyen zártest van az ajtómban?

Az ajtólapba helyezett zártest típusának meghatározásában az alábbi kép ad segítséget.

Milyen zártest van az ajtómban?


Hogyan mérjem meg a kilincstengely és a kulcslyuk vagy zárbetét tengelyének távolságát?

Ez az adat feltétlenül szükséges, ha hosszúcímes kilincset szeretnénk a beltéri ajtóra. Kilincs csere esetén megmérhető a régi kilincs, vagy az ajtólapban lévő zártest kilincstengely középpontjának és a zártengely középpontjának távolsága. Elterjedt méretek: 72 mm, 90 mm, 92 mm. Az alábbi kép segít a pontos méretvételezéshez.

Kilincstengely és zártengely közti távolság.


Hogyan tudom meghatározni az ajtóm vagy ablakom nyitásirányát? Jobbos vagy balos?

Ablakfélkilincsek és beltéri-, bejárati kilincs-gomb kivitelű kilincsgarnitúrák rendelése esetén meghatározandó a nyílászáró nyitásiránya. A nyitásirány meghatározáshoz a nyílászáró nyitási oldalára kell állni (pántos oldal, magunk felé nyitjuk az ajtót vagy ablakot) és azt kell megnézni, hogy melyik oldalon vannak a pántok, zsanérok. Ha jobb oldalon helyezkednek el akkor jobbos nyitásirányú, ha bal oldalon helyezkednek el, akkor balos nyitásirányú a nyílászáró. Az alábbi kép segít a nyitásirány meghatározásban.

Nyílászáró nyitásirány meghatározás


Átmenő csavaros rögzítésű kilincsek esetén milyen zártestre van szükség?

A mai modern kilincsek felszerelését gyakran átmenő csavaros rögzítéssel oldják meg. Azonban az átmenő csavaros rögzítés feltétele, hogy az ajtólapban található zártest rendelkezzen átmenő csavar kialakítással. Az alábbi kép illusztrálja, hogy a zártest rendelkezik-e ilyen kialakítással.
Előfordulhat, hogy az ajtó olyan zártesttel rendelkezik amin nincs ilyen előkészítés. Ebben az esetben kis méretű csavarokkal rögzíthető a kilincs rozetta.


Mennyi hely van a kilincscímnek vagy rozettának az ajtó két oldalán?

Egyes ajtóknál fontos lehet, hogy mennyi hely van a kilincscímnek az ajtó két oldalán. Azaz az ajtólap széle és a kilincstengely között mekkora a távolság. Ha ez több mint 30 mm a tengelytől, akkor biztosan nincs jelentősége. Bejárati ajtónál, és portál szerkezeteknél lehetséges, hogy nem fér el a normál körrozetta az ajtólapon. Ebben az esetben keskenycímes vagy ovál rozettás modell a megoldás.

Legjobb értékesítési pont
Fogyasztó Barát Tájékoztató az Ön jogairól
Szállítási díjak
Díjmentes szállítás!

Minden 10 000 Ft feletti
kilincs rendelést
INGYEN SZÁLLÍTJUK!

Az 10 000 Ft alatti rendelések szállítási díja 1 200 Ft.

1200 db kiállított kilincs modell

 Látogasson el bemutatótermünkbe.
1038 Budapest, Fürdő utca 2.

Kapcsolat >>>

3D virtualis seta
Gyakran ismételt kérdések.

Milyen zártest van az ajtómban?
Mi az a PZ rozetta? Milyen az ajtó nyitásiránya?
A vásárlók körében gyakran ismételt kérdések és válaszok >>>