Weboldalunk használatával elfogadja a cookie-k használatát a Cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék kategóriák

Gyakori kérdések

Videó segédletek


Milyen alkatrészeket tartalmaz a kilincsgarnitúra?

Kör-, illetve négyzetrozettás kilincsgarnitúrák esetén: 2 db kilincsszárat, 1 db kilincstengelyt, 2 db felső rozettát alaplappal, 2 db BB, PZ vagy WC kivitelű alsó rozettát, rozetták rögzítéséhez szükséges csavarok.

Hosszúcímes kilincsgarnitúrák esetén: 2 db kilincsszárat, 1 db kilincstengelyt, 2 db kilincscímet opcionálisan választott BB, PZ vagy WC lyukasztással.


Mi az a BB PZ WC rozetta?

BB alsó rozetta:
A beltéri ajtók alap esetben ezzel a zárral rendelkeznek. Ez az ún. normál, szakállas kulccsal működő zártest. Ideális választás normál szobaajtókhoz, mint például nappali, gyerekszoba, előszoba, hálószoba.

PZ alsó rozetta:
A beltéri ajtóknál gyakran alkalmazott zár opció, amikor egy zárbetét (cilinderbetét) segítségével zárhatóvá válik az ajtó. Zárható helyiségek kialakításához ajánljuk, például irodákhoz, dolgozószobához, raktárhoz.

WC alsó rozetta:
Fürdőszobák és toalettek ajtaján alkalmazott zárási lehetőség. Könnyen zárható helyiségek kialakításához ajánljuk, például fürdőszobához, mellékhelyiségekhez.


Milyen zártest van az ajtómban?

Az ajtólapba helyezett zártest típusának meghatározásában az alábbi kép ad segítséget.

Milyen zártest van az ajtómban?


Hogyan mérjem meg a kilincstengely és a kulcslyuk vagy zárbetét tengelyének távolságát?

Ez az adat feltétlenül szükséges, ha hosszúcímes kilincset szeretnénk a beltéri ajtóra. Kilincs csere esetén megmérhető a régi kilincs, vagy az ajtólapban lévő zártest kilincstengely középpontjának és a zártengely középpontjának távolsága. Elterjedt méretek: 72 mm, 90 mm, 92 mm. Az alábbi kép segít a pontos méretvételezéshez.

Kilincstengely és zártengely közti távolság.


Hogyan tudom meghatározni az ajtóm vagy ablakom nyitásirányát? Jobbos vagy balos?

Ablakfélkilincsek és beltéri-, bejárati kilincs-gomb kivitelű kilincsgarnitúrák rendelése esetén meghatározandó a nyílászáró nyitásiránya. A nyitásirány meghatározáshoz a nyílászáró nyitási oldalára kell állni (pántos oldal, magunk felé nyitjuk az ajtót vagy ablakot) és azt kell megnézni, hogy melyik oldalon vannak a pántok, zsanérok. Ha jobb oldalon helyezkednek el akkor jobbos nyitásirányú, ha bal oldalon helyezkednek el, akkor balos nyitásirányú a nyílászáró. Az alábbi kép segít a nyitásirány meghatározásban.

Nyílászáró nyitásirány meghatározás


Átmenő csavaros rögzítésű kilincsek esetén milyen zártestre van szükség?

A mai modern kilincsek felszerelését gyakran átmenő csavaros rögzítéssel oldják meg. Azonban az átmenő csavaros rögzítés feltétele, hogy az ajtólapban található zártest rendelkezzen átmenő csavar kialakítással. Az alábbi kép illusztrálja, hogy a zártest rendelkezik-e ilyen kialakítással.
Előfordulhat, hogy az ajtó olyan zártesttel rendelkezik amin nincs ilyen előkészítés. Ebben az esetben kis méretű csavarokkal rögzíthető a kilincs rozetta.


Mennyi hely van a kilincscímnek vagy rozettának az ajtó két oldalán?

Egyes ajtóknál fontos lehet, hogy mennyi hely van a kilincscímnek az ajtó két oldalán. Azaz az ajtólap széle és a kilincstengely között mekkora a távolság. Ha ez több mint 30 mm a tengelytől, akkor biztosan nincs jelentősége. Bejárati ajtónál, és portál szerkezeteknél lehetséges, hogy nem fér el a normál körrozetta az ajtólapon. Ebben az esetben keskenycímes vagy ovál rozettás modell a megoldás.


Maestro körrozettás kilincsgarnitúra felszerelési videó segédlet


Maestro hosszúcímes kilincsgarnitúra felszerelési videó segédlet


Tupai körrozettás kilincsgarnitúra felszerelési (VIDEÓ)


Tupai négyzetrozettás kilincsgarnitúra felszerelési (VIDEÓ)

Szakértői tanácsadás

Szakmailag magasan képzett értékesítőink segítenek a tervezésben és a megrendelés folyamatában. Felmérést és a gyártást követően pontosan, szakszerűen, garanciával, első osztályú minőségben vállaljuk a beépítés.

Széles termékkínálat

A közel 100 ajtó, kilincs, bútorfogantyú és lakberendezési kiegészítő márka több ezer termékéből álló kínálatunk minden igényt kielégít, az ízlésnek, praktikumnak, anyagi lehetőségeknek megfelelően.

Állandó kedvezmények

Egész évet átfogóan biztosítunk termékeinkre különféle kedvezményeket, akciókat, indítunk nyereményjátékokat.

Online terünk

Weboldalunkon és 12 éve működő webáruházunkban termékkínálatunkat strukturáltan, széleskörűen kínálatunkat, tesszük lehetővé az online vásárlást.

Workshopok és nyílt napok

Gyere el szakembereknek szervezett workshopjainkra, szakmai nyílt napunkra, ahol első kézből kapsz információt termékeinkről, újdonságainkról. Termékeinket kipróbálhatod, előadóinkkal konzultálhatsz egy finom kávé és ebéd kíséretében. Sőt, kíváncsiak vagyunk még az igényeidre is, miről szeretnél legközelebbi alkalommal hallani.

Mindig friss hírek

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen tájékoztatunk, így mindig elsőként értesülhetsz híreinkről, kedvezményeinkről, új termékeinkről.

Termékújdonságok

Lépést tartva a piac fejlődésével, változásaival, a trendekkel, figyelembe véve a vásárlói igényeket, szortimentünket folyamatosan bővítjük a gyártók újdonságaival, új márkákkal, sőt új termékkategóriákkal is.

Raktárprogram

Számos termékünk áruházaink vagy raktárunk készletéből azonnal elérhető. További termékek külső raktárkészletről akár 2-5 munkanapos határidővel tudjuk vállalni. Termékeink megrendelhetők közvetlen szállítással is a helyszínre.